Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko
Liikennevalot

Liikennevalot

Liikennevalojen toimivuudesta huolehtiminen on osa kaupungin liikennesuunnittelua. Liikennevalojen huollosta vastaavat Dynnig Finland Oy ja Sähköliike SähköWaasa Oy.

 

Liikennevalojen kunnossapito ja huolto

Liikennevalojen huolto ja vikailmoitukset

Dynnig Finland Oy

020 775 6760

email: liva.huolto@dynnig.com

Arkisin 08.00-16.00

Sähköliike SähköWaasa Oy

0400 455 596

Sähköisku- tai hengenvaaratilanteissa ja liikennevahinkojen osalta päivystys 24/7

 

HALI-järjestelmä ohjaa liikennevalot automaattisesti vihreäksi hälytysajoneuvoille

Vaasan liikennevaloissa on otettu 26.3.2018 käyttöön hälytysajoneuvojen liikennevaloetuusjärjestelmä HALI. Järjestelmä on käytössä pelastuslaitoksen hälytysreiteillä, muun muassa Vaasanpuistikolla, Hietalahdenkadulla ja Onkilahdella.

HALI-järjestelmä ohjaa liikennevalot automaattisesti vihreäksi aina, kun hälytysajossa oleva ambulanssi tai paloauto lähestyy risteystä. Toiminta perustuu satelliittipaikannukseen ja langattomaan tiedonsiirtoon. Ohjauksessa käytetään myös pelastusajoneuvojen muita hallintalaitteita, esimerkiksi suuntavilkun käytöllä ennakoidaan valojen vaihtumisen tarve risteävälle tielle.

HALI-ohjaus lähtee käyntiin, kun pelastusajoneuvo lähtee hälytystehtävään. Liikennevaloille tulee ajoneuvon kulkusuuntaan nähden niin sanottu pakkovihreä, jolloin muille risteäville suunnille näytetään punaista valoa. Kun hälytysajoneuvo on ohittanut liikennevalot, palautuu liikennevalojen toiminta normaaliksi paikannustietoon perustuen.