Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Pysäköinti ja pysäköinninvalvonta

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa auton pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista.

Vaasassa pysäköintiä valvoo poliisi ja kaupungin pysäköinnintarkastajat. Kunnallisen pysäköinninvalvojan tai -tarkastajan tunnistat tunnusmerkistä ja asusta, sekä virkamerkistä.

Kaupungissa on useita pysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikat on jaettu vyöhykkeisiin ja niiden mukaisiin pysäköintihintoihin. Maksullisen pysäköinnin vyöhykejakokartan ja pysäköintivyöhykkeiden hintataulukon löydät alta.

 

Vyöhykehinnasto 2019

Alue Aluekoodi Hinta
1. Alue Vyöhyke 310 2,20 €/h
2. Alue Vyöhyke 320 1,50 €/h
3. Alue Vyöhyke 330 1,00 €/h
4. Alue Vyöhyke 334 1,00 €/h ja 2,00 €/ vrk

Pysäköinnin vyöhykekartta

Pysäköintivirhemaksu

Pysäköintivirhemaksu on 50,00€. Eräpäivän jälkeen maksamatttomasta pysäköintivirhemaksuta  määräytyy 14,00€ lisämaksu. Jos olet mielestäsi saanut pysäköinvirhemaksun väärin perustein, voit tehdä siitä oikaisuvaatimuksen.

Pysäköintivirhemaksut voi suorittaa pankkiin tai kaupungin kassaan Kansalaisinfossa, joka sijaitsee Vaasan Pääkirjastossa, Kirjastokatu 13.

 

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimusta haetaan sähköisesti verkkoasiointipalvelussa.

Oikaisuvaatimuksen verkkopalveluun voit kirjautua käyttämällä auton rekisterinumeroa ja pysäköintivirhemaksussa olevaa asianumeroa.

Pysäköinvirhemaksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta (juristi). Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.

 

Vuokrattavat pysäköintipaikat

Vaasan Kaupunki vuokraa pysäköintilupia seuraaville pysäköintipaikoille
Pysäköintipaikkojen hinnasto 2019 (pdf)

 1. Teatteriparkki: Paikkoja vapaana // Teatteriparkki
 2. Tammipiha: Täynnä, jono mahdollinen
 3. Tammipihan yläkansi: Täynnä, jono mahdollinen
 4. Tammipihan kellari: Täynnä, jono mahdollinen
 5. Raastuvankatu 27 P-halli: Täynnä, jono mahdollinen
 6. Rautatienkadun P-alue: Paikkoja vapaana
 7. Kirkkopuistikko 23-27: Paikkoja vapaana
 8. Kirkkopuistikko 24-28: Paikkoja vapaana
 9. Kauppapuistikko 1-5: Paikkoja vapaana
 10. Kauppapuistikko 2-6: Paikkoja vapaana
 11. Rautatienkadun P-alue: Paikkoja vapaana

Teatteriparkin sisääntulo

Sotaveteraanien pysäköintiluvat

Vaasalaisille ja mustasaarelaisille sotaveteraaneilla annetaan mahdollisuus pysäköidä Vaasan kaupungin pysäköintialueille ilman pysäköintimaksua. Tähän tarvitaan autoon erillinen P-lupa. Luvan voi noutaa Vaasan Kaupungin Pysäköinninvalvonnan toimistosta, Kirkkopuistikko 26, 1.krs.

Sotaveteraanien Veljesliitto
Sotaveteraanit

 

Bi Fuel (Kaasuautot) -luvat ja paikat

Henkilöautot, jotka on rekisteröity kaasukäyttöisiksi, voidaan näille hakea erillistä pysäköintilupaa. Lupa oikeuttaa ilmaiseen pysäköintiin Vaasan kaupungin erikseen määräämillä pysäköintipaikoilla, sekä Vaasan kaupungin määräämin ehdoin.

Bi-Fuel-hakemus

Bi-Fuel_autopaikat

Pysäköintilupaa haettassa tulee esittää kaasua polttoaineena käyttävän henkilöauton (CBG/CNG-bifuel) rekisteriotteen 1-osan. Kopio rekisteriotteen 1-osasta liitetään hakemukseen. Pysäköintiluvan rekisteröinnistä vastaa Ab Stromossen Oy.

Pysäköintiluvan saanut tulee kiinnittää pysäköintiin oikeuttava ”PARKING Gastro” -tarra näkyvälle paikalle auton etutuulilasin oikealle reunalle auton sisältä katsottuna.

Lisätietoja voi tiedustella, joko info@stormossen.fi tai pysakoinninvalvonta@vaasa.fi.

Stormossen https://www.stormossen.fi/tankkaaminen/

 

Tietosuoja Vaasan kaupungilla

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

Euroopan unionin tietosuoja-asetuksen (GDPR) soveltaminen alkoi 25.5.2018. Tämä ei tule vaatimaan mitään toimenpiteitä rekisteröidyiltä eli kuntalaisilta tai Vaasan kaupungin asiakkailta.

Merkittävimmät muutokset tulevat olemaan rekisteröidyn tiedon entistäkin turvallisempi käsittely sekä rekisteröityjen parantuneet oikeudet.

Uuteen tietosuojaasetukseen voi tutustua alla olevan linkin kautta.

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?qid=1528874672298&uri=CELEX%3A02016R0679-20160504

Tietosuojaseloste Vaasan kaupungin pysäköinninvalvontaan löydät

TIETOSUOJASELOSTE_Kuntatekniikka_Pysäköinninvalvonta

 

EUR-Lex
EUR-Lex Access to European Union law

Liikennemerkkien tunnistaminen

Silloin tällöin tulee eteen tilanteita, joissa jäämme miettimään liikennemerkin merkitystä ja mitä se tarkoittaa. Alla olevien linkkien kautta voit pävittää tietosi liikennemerkeistä.

Liikennevirasto

Trafino

Liikenneturva

Tässä muutama yleisesti käytetty, pysäköintin liittyvä merkki.

Pysäköintialuekieltomerkki
Pysäköintikieltoaluemerkki

Siirtokehoitus ja sen merkitys

Henkilö- tai pakettiauton viimeisellä omistajalla on oikeus toimittaa romuajoneuvonsa kustannuksitta tuottajavastuun piiriin kuuluvaan järjestelmään hyväksytylle kerääjälle tai esikäsittelijälle ja edelleen romutettavaksi. Hyväksytylle kerääjälle tai esikäsittelijälle toimitetusta ajoneuvosta annetaan omistajalle romutustodistus, joka on edellytys ajoneuvon poistamiseksi Ajoneuvohallintokeskuksen ylläpitämästä ajoneuvorekisteristä.

https://www.autokierratys.fi/

Myös Vaasan kaupunki toimittaa romuajoneuvolain mukaisesti haltuunsa ottamat romuajoneuvot tuottajien vastaanottopisteisiin. Ennen vastaanottopisteisiin siirtoa ajoneuvoja säilytetään Vaasan kaupungin varastoalueella.

Tiedustelut ajoneuvojen siirroista
Pysäköintsihteeri puh. +358 40 637 5537