Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko
Hammashuolto

Hammashuolto

Perushammashoito sisältää suun alueen tarkastuksen ja tarvittavat ennaltaehkäisevät ja korjaavat hoitotoimenpiteet. On tärkeää, että jokainen harjaa hampaansa kaksi kertaa päivässä ja välttää napostelua.

Kiireettömään hammashoitoon annetaan aika yksilöllisen hoidon tarpeen mukaan. Odotusaika on keskimäärin 6 kk. Tällä hetkellä potilaan varatessa kiireetöntä aikaa, häntä ei aseteta jonoon, vaan hänelle pyritään antamaan hoitoaika hoitotakuun (6 kk) puitteissa (1.4.2019).

Suun ja hampaiden tarkastuskäynnillä asiantuntija arvioi suun terveyden lisäksi omahoidon riittävyyden ja laadun. Tarkastuskäynnillä laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma, jossa määritellään hoidon tarve ja toteuttaminen sekä seuraavan tarkastuskäynnin ajankohta. Hoitosuunnitelma perustuu hoidon tarpeeseen ja sitouttaa potilasta itseään huolehtimaan suun terveyden omahoidosta.

Varhainen hoitoon hakeutuminen oireiden ilmaantuessa sekä ehkäisevä ja varhaisvaiheen hoito mahdollistavat alkavaan suun sairauteen puuttumisen ja pysäyttämisen omahoidolla ja asiantuntijahoidolla. Tilanteen korjaaminen varhaisvaiheessa on usein vaivattomampaa ja edullisempaa.

Päivystys

Päivystys turvaa tutkimuksen ja ensiapuhoidon, jota ei voi siirtää ilman hengenvaaraa tai merkittävää terveydellistä haittaa. Huolehdit itse tarvittavan jatkohoitoajan varaamisen. Lue tarkemmat tiedot päivystyksestä.

Sähköinen asiointi

Tässä palvelussa voit pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella

• Tarkistaa omia ja alle 15-vuotiaan huollettavan hammashoitoaikoja.

• Perua olemassa olevan hammashoitoajan.

• Varata 1-, 3- ja 5-vuotiaiden lasten määräaikaistarkastusaikoja sekä siirtää tai perua niitä. Muita hammashoidon aikoja ei voi varata tai siirtää verkkoasioinnin kautta.

Voit varata lapsellesi ajan määräaikaistarkastukseen hammashoitajalle tai suuhygienistille 2 viikkoa ennen lapsen syntymäkuukautta ja jatkuen 2 viikkoa syntymäkuukauden jälkeen (2 kk:n ajan).

• Täyttää/ tarkistaa varattuun aikaan liittyvän oman tai alle 15-vuotiaan huollettavan esitietolomakkeen.

Voit täyttää esitiedot silloin, kun sinulla on voimassaoleva ajanvaraus. Täytettyäsi lomakkeen Kansalaisen ajanvarauksessa tiedot siirtyvät automaattisesti hammashuollon potilastieto-järjestelmään. Paperisen esitietolomakkeen voi edelleen täyttää hammashoitoloissa.

Hammashoitolat

Gerbyn hammashoitola
Mäntymaantie 5
65280 Vaasa

katso sijainti kartalla

Gerbyn terveysasema

 

Kirkkopuistikon hammashoitola
Kirkkopuistikko 26
65100 Vaasa

Kirkkopuistikon terveysasema

  • Hammashuollon maksut

    Hammashuollon maksut tarkistetaan joka vuosi ja päivitetään tarvittaessa.

  • Hammashuollon päivystys

    Päivystys turvaa tutkimuksen ja ensiapuhoidon, jota ei voi siirtää ilman hengenvaaraa tai merkittävää terveydellistä haittaa. Huolehdit itse tarvittavan jatkohoitoajan varaamisen.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

Keskitetty ajanvaraus

  • 06 325 2202

Ajanvarauksen aukioloajat

  • Ma - to klo 7.30–15.30 ja pe klo 7.30–15.00. Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä heti aamusta klo 7.30 alkaen, kiireettömissä asioissa klo 9 jälkeen.

Asiakaslaskutus

  • Maksamiseen liittyvät tiedustelut puh. 020 619 8077
  • Laskun sisältöä koskevat tiedustelut puh. 06 325 3016