Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Mansikkasaaren uimaranta

Pikisaarenkatu, Vaasa

Mansikkasaaren uimaranta sijaitsee Palosaaren kaupunginosassa Mansikkasaari nimisessä saaressa Pohjoisella kaupunginselällä. Uimaranta on muodostunut Mansikkasaaresta Pikisaareen johtavan soratien varteen.

Mansikkasaaren uimaranta on rantatyypiltään osittain luonnon muokkaama ja osittain rakennettu. Hiekkarannan pituus on 100 metriä. Rannan lähiympäristö on puistoa, jossa toimii pienvenesatama sekä pieni kioski kesäisin. Toisella puolen saarta on jäänteitä vanhasta telakkatoiminnasta.

Mansikkasaaren uimarannan rantaviivan lähellä on syvänne, minkä vuoksi uimaranta on nopeasti syvenevä. Syvyys kahdeksan metrin päässä rannasta on kaksi metriä. Syvänteen alkukohta on merkattu veteen poijuköydellä. Uimarannan pohja on hiekkaa.

Uimakaudella Mansikkasaaren uimarannalla on poijuköyden lisäksi ilmoitustaulu, pelastusrengas köysineen, kaksi roska-astiaa, pukusuoja, kemiallinen käymälä ja kumilautakeinut.

Pysäköintialue on rannan välittömässä läheisyydessä.

Koiria ei saa tuoda uimarannalle.

Uimaranta kartalla

Ota yhteyttä

Kunnossapito ja korjauspyynnöt ma–pe klo 8–16

  • 040 353 1848