Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Strömsön uimaranta

Strömsöntie, Vaasa

Strömsön uimaranta sijaitsee Västervikin kaupunginosassa.

Ranta on osittain luonnon muokkaama ja osittain rakennettu. Uimarantaan kuuluvat noin 50 metrinen hiekkaranta sekä mantereelle päin levittyvä laajahko nurmialue. Rannan ympäristö on sekä puistoinen, että metsäinen.

Hieman kauempana rannasta on syvänne, minkä vuoksi vesi syvenee melko nopeasti. Syvyys kahdenkymmenen metrin päässä rannasta on kaksi metriä. Syvänteen alkukohta on merkattu veteen poijuköydellä. Uimarannan pohjamateriaali on pääosin hiekkaa. Pohjoisosassa se on soraa ja kiveä.

Uimakautena Strömsön uimarannalla on poijuköyden lisäksi ilmoitustaulu, pelastusrengas köysineen, neljä roska-astiaa, pukuhuoneet naisille ja miehille, kemiallinen käymälä ja kumilautakeinut. Laitureita uimarannalla on kaksi; yksi kummassakin päässä. Eteläinen laituri on tarkoitettu hyppylaituriksi.

Uimarannan läheisyydessä sijaitsee TV-studiotiloina toimiva Villa Strömsö. Pysäköintialue on sadan metrin päässä uimarannasta, nurmialueen vieressä. Strömsöseen johtaa hiekkapäällysteinen ajotie.

Koiria ja hevosia ei saa tuoda uimarannalle.

Avotulen teko on kielletty.

Ota yhteyttä

Kunnossapito ja korjauspyynnöt ma–pe klo 8–16

  • 040 353 1848