Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko
Vaasa-opisto käsillä

Vaasa-opisto

Vaasa-opistosta jokainen löytää oman harrastuksensa. Hinnoiltaan huokeita ja lyhyitäkin kursseja tarjoava opisto kutsuu sinut tutustumaan laajaan kurssivalikoimaan.

Tule nauttimaan yhdessä harrastamisen iloista sekä oman kehittymisen riemusta!

Tarjoamme opiskelijoillemme niin klassikoita kuin uusia kiinnostuksen kohteita. Meillä voit oppia omaksi iloksesi tai hyödyntää uusia taitojasi työelämässä. Opi mitä haluat, tee sitä mistä nautit. Uskalla sytyttää intohimosi!

Ilmoittautuminen

Kurssi-ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen syyslukukaudelle alkaa 15.8. klo 18. www.opistopalvelut.fi/vaasa
Voit ilmoittautua myös puhelimitse 15.8. klo 18-19 tai toimistoaikana.

 • 06 325 3496 tai
 • 040 198 1261

Ilmoittautuminen on sitova. Kurssille voi ilmoittautua aina siihen saakka, kunnes kurssi alkaa. Kurssille hyväksytyille ei lähetetä erillistä kutsua. Mahdolliset kurssimuutokset ilmoitetaan ilmoittautuneille tekstiviestillä. Kursseille ei voi ilmoittautua, mikäli opiskelijalla on maksamattomia laskuja.

Kurssi-ilmoittautumisen peruutus

Kurssille ilmoittautumisen voi perua. Se on tehtävä viimeistään neljää arkipäivää ennen kurssin alkua, muuten peritään 20 euron maksu.

Valitse avautuvalla sivulla: >Omat tiedot>

 • Peruuttaminen puhelimitse:

Vaasassa: 06 325 3496

Laihialla: 040 635 3391

Maksaminen, alennukset ja todistukset

Kurssin maksaminen        

Kurssimaksun voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Mikäli opiskelija on oikeutettu työttömän tai opiskelija-alennukseen, ei hän voi suorittaa kurssimaksua verkossa. Tällöin hänelle lähetetään lasku postitse. Mikäli kurssimaksua ei makseta verkkomaksuna, lähetetään lasku postitse 2-3 viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Jos ilmoittaudut syksyllä alkaneeseen kurssiin, kurssimaksu on puolet koko lukuvuoden maksusta. Jos kurssi perutaan vähäisen osanottajamäärän vuoksi, palautetaan maksetut kurssimaksut opiskelijalle.

Opistolla käyvät maksuvälineenä opiston lahjakortit, Tyky+ -kuntosetelit sekä Smartum-, kulttuuri- ja liikuntasetelit. Laskun voi maksaa Tyky+/Smartum-seteleillä:

 • Kansalaisinfo, (Kirjastokatu 13, Vaasa)
 • Vähänkyrön yhteispalvelupiste, (Vähänkyröntie 11, Vähäkyrö)

Sähköisten seteleiden vastaanotto on valmisteilla Vaasan kaupungin talouspalveluissa. Niiden käyttöönottamisesta päivitetty tieto löytyy web-sivulta www.vaasa.fi/vaasa-opisto

 • Työttömät

Työttömälle työnhakijalle, joka saa peruspäivärahaa, työmarkkinatukea, kotoutumistukea tai ansiosidonnaista päivärahaa, myönnetään 50 %:n alennus opiston kurssimaksusta. Alennettua kurssimaksua ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna, vaan se lähetetään opiskelijalle postitse.

Työttömien työnhakijoiden ja korkeakouluopiskelijoiden tulee esittää tosite/opiskelijakortti etuuden piiriin kuulumisesta. Työttömyys todistetaan Kelan tai työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositteella. Tosite etuuden piiriin kuulumisesta tulee esittää joko

 • Vaasa-opiston Vaasan tai Laihian toimistossa viimeistään viikon sisällä kurssin alkamisesta.
 • Tositteen voi myös lähettää sähköpostitse laskutus@edu.vaasa.fi tai
 • liittämällä ”sähköinen asiointi” -linkin avulla. (Linkki ”Sähköinen asiointi” löytyy Ilmoittautumissivun ohjeissa sekä web-sivulla vaasa.fi/vaasa-opisto )

 

 • Korkeakouluopiskelijat

Korkeakouluopiskelijalle myönnetään 10 %:n alennus opiston kurssimaksusta. Alennettua kurssimaksua ei voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna, vaan se lähetetään opiskelijalle postitse. Opiskelijan tulee esittää opiskelijakortti joko opiston Vaasan tai Laihian toimistossa viimeistään viikon sisällä kurssin alkamisesta. (Ks. muut tavat edellisestä kpl.*)

 • Eläkeläiset

Opetushallitus tukee eläkkeellä olevien osallistumista kursseille opintoseteliavustuksella. Tämä tarkoittaa, että jotkut kurssit ovat eläkeläisille edullisempia. Kurssimaksun alennuksesta kerrotaan kurssin esittelytekstin yhteydessä.

Opiskelijan osallistumistodistus

Opiskelija saa todistuksen kuluvan lukuvuoden kursseista sitä pyytäessään. Todistus tilataan opiston palvelupisteestä saatavalla lomakkeella tai puhelimitse. Todistuksen saa myös aiemmilta lukuvuosilta. Tällöin todistuksen hinta on 15€.

 • Riitta Leskinen
 • 040 635 3391

 

Tilauskoulutus

Vaasa-opistolta voit tilata oman organisaatiosi räätälöidyt tilauskoulutukset. Suunnittelemme tilauskoulutuksen aina yhteistyössä tilaajan kanssa.  Suunnitellaan yhdessä toimiva kokonaisuus!

Tilauskoulutusta toivoessasi, ota yhteyttä

 • Marika Lindqvist
  040 539 8277

Tietoa Vaasa-opistosta

Vaasa-opisto on kaupungin suomenkielinen kansalaisopisto ja vapaan sivistystyön oppilaitos. Toiminnan tavoitteena on edistää kansalaisten hyvinvointia työelämävalmiuksia ja elämänhallintaa lisäämällä. Haluamme toteuttaa kestävää kehitystä ja monikulttuurisuutta. Opistomme pedagogiikan ytimessä ovat elinikäinen oppiminen, yhteisöllisyys sekä sosiaalinen osallisuus.

Vaasa-opisto on elävä kohtaamispaikka eri-ikäisille ja erilaisista lähtökohdista tuleville ihmisille. Opiston toimintaan osallistuminen tuo vastapainoa työlle sekä antaa mahdollisuuden tavata samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.

Lukuvuotena 2018-19 Vaasa-opistossa järjestettiin  620 erilaista kurssia, joissa opiskeli 9 200 opiskelijaa.  Opetusta tarjottiin tieto-, taito- ja taideaineista, kielistä sekä tietotekniikasta. Lisäksi Vaasa-opisto järjesti luentoja ja tapahtumia yhdessä muiden organisaatioiden ja järjestöjen kanssa

Vaasa-opisto järjestää aikuisten perusopetusta niille 17-25 -vuotiaille Vaasassa asuville nuorille, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus. Aikuisten perusopetuksen tehtävä on opettaa perustaitoja ja parantaa kielellistä osaamista.

Vaasa-opisto tarjoaa aikuisten taiteen perusopetusta kuvataiteessa ja käsityössä.Aikuisten taiteen perusopetus on tavoitteellinen opintokokonaisuus, jossa kehitetään opiskelijoiden omaa ilmaisua kuvataiteen tai käsityön keinoin.

 • Aikuisten taiteen perusopetus

  Aikuisten taiteen perusopetus on tavoitteellinen opintokokonaisuus, jossa kehität omaa ilmaisuasi kuvataiteen tai käsityön keinoin.

 • Opetustarjonta

  Tarjoamme useita tieto- ja taitoaineita opiskeltavaksi ja harrastettavaksi. Meillä voit oppia omaksi iloksesi tai hankkia valmiuksia työelämää varten. Elinikäinen oppiminen kuuluu kaikille.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

 • Palvelupiste Vaasa 06 325 3496, 0400 868 110, 040 198 1261

 • Laihian toimipiste 040 635 3391

Asiakaspalvelu, laskutus

Toimipisteet

 • Vaasan toimipiste Raastuvankatu 31, 65100 Vaasa

  Avaa kartta
 • Puutyötilat Kuninkaankartanontie 30, 65380 Vaasa

  Avaa kartta
 • Liikuntatilat Vaasa Artellikuja 4, Vaasa

  Avaa kartta
 • Vähänkyrön toimipiste Vähänkyröntie 11, 66500 Vähäkyrö

  Avaa kartta
 • Laihian toimipiste Laihiantie 39, 66400 Laihia

  Avaa kartta
 • Isonkyrön toimipiste Koulukatu 2, 61500 Isokyrö

  Avaa kartta