Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Hovioikeudenpuistikko

Hovioikeudenpuistikko on yksi Vaasan viidestä historiallisesta keskuspuistikosta, jotka ovat kaupungin halki kulkevia risteäviä esplanadeja. Näillä esplanadeilla eli puistikoilla, puurivit kasvavat katujen välissä. Puurivistöjen väliin jätettiin aukko palokujia varten. Puistikon puulajeja ovat koivu, lehmus ja vaahtera.

Uuden Vaasan perustamisesta lähtien Hovioikeudenpuistikkoo on ollut kaupungin tärkein katu. Osa puistikosta on nykyään kävelykatuna.

Puistikoiden välisillä aukioilla on julkisia arvorakennuksia puistoympäristöissä ja kadunpääterakennuksina. Hovioikeudenpuistikon varrelta löytyy myös historiallinen kaivorakennus.

Puistikon varrella on monia julkisia veistoksia ja korkokuvia, esimerkiksi Yrjö Liipolan ja Jussi Mäntysen luoma Suomen vapaudenpatsas ja Emil Wickströmin veistämä Zachris Topeliuksen patsas. Kävelykatuosuudelle on sijoitettu Erkki Kannoston kolme pronssiveistosta: Varjoja metsässä, Syvä jano ja Matkakuume.

Hovioikeudenpuistikon varrelta löytyy useita istumapenkkejä oleskeluun.

 

Ota yhteyttä

Kunnossapito ja korjauspyynnöt ma–pe klo 8–16

  • 040 353 1848