Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Hovioikeudenpuisto

Rantakatu, Vaasa

Hovioikeuden puiston suunnittelu alkoi lääninarkkitehti Carl Axel Setterbergin toimesta jo vuonna 1855. Hovioikeudenpuiston vanhimmat puut ovat peräisin 1870-luvulta. Puistossa sijaitseva Rantapaviljonki on vuodelta 1869. Nykyään paviljongissa toimii Ravintola Strampen.

Puistossa on kesäisin kesäkukkaistutuksia. Rannassa, veden äärellä on penkkejä oleskeluun ja puut antavat mukavaa, viilentävää suojaa lämpiminä kesäpäivinä puiston vierailijoille. Puistossa sijaitsee myös aurinkokello.

Artturi Leinosen muistomerkki sijaitsee aivan hovioikeuden tontinrajan tuntumassa. Kuvanveistäjä Terho Sakki on suunnitellut muistomerkin ja se on vuodelta 1981. Artturi Leinonen oli lehti- ja nuorisoasimies, kirjailija, kansanedustaja ja professori. Puistoalueen yläpuolella olevalla sora-alueella sijaitsee Jääkäri patsas. Jääkärit kuuluivat Jääkäripataljoona 27 ja saivat sotilaskoulutuksensa Saksassa Suomen itsenäistymisen aikoihin. Patsas on kuvanveistäjä, professori Lauri Leppäsen työ vuodelta 1958.

Tässä puistossa ei ole talvikunnossapitoa.

Hoitoluokka A2

Kunnossapito ja korjauspyynnöt ma–pe klo 8–16

  • 040 353 1848