Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Liisa Makkonen

II viulu -äänenjohtaja

Lieksalaissyntyinen Liisa Makkonen aloitti viulunsoiton opintonsa neljävuotiaana Pielisen Karjalan musiikkiopistossa Lieksassa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa, josta valmistui musiikin maisteriksi suorittaen viuludiplominsa erinomaisin arvosanoin. Hänen opettajinaan ovat toimineet muun muassa Zoja Istomina sekä Päivyt Meller, Pinchas Zukerman, Hagai Shaham, Mi-Kyung Lee, Pavel Vernikov ja Mark Lubotsky. Makkonen on opiskellut myös Israelissa sekä jousikvartetti Maggioren kanssa Lontoossa, Amadeus-kvartetin viulistin Siegmund Nisselin johdolla.

Makkonen on konsertoinut solistina, kamarimuusikkona ja sooloresitaalein konserttisarjoissa ja festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla sekä julkaissut useita äänilevyjä. Makkoselle ominaista on improvisointi ja erityisesti harvemmin kuultu sooloviuluimprovisointi klassiseen tyyliin. Hän esiintyykin vuosittain improvisaatiokonsertein eripuolilla Suomea. Makkonen on esiintynyt muun muassa Korppoon Sibelius -festivaalilla pianisti Folke Gräsbeckin kanssa sekä kantaesittänyt useita Sibeliuksen kamarimusiikkiteoksia. Vuodesta 2008 lähtien Makkonen on esiintynyt vuosittain Pielinen Soi -festivaalilla. Makkonen on soittanut Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Turun Filharmonisessa orkesterissa ja toimii nykyisin Vaasan kaupunginorkesterin 2.viulun äänenjohtajana.