Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko
Vaasan kaupunginteattteri lasimaalaus

Saapuminen teatteriin

Sijainti ja pysäköinti

Vaasan kaupunginteatteri sijaitsee Vaasan keskustassa osoitteessa Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa.

Saapuminen autolla

Jos saavut omalla autolla teatteriin, voit parkkeerata autosi joko kadunvarsipykäköintipaikalle tai viedä sen teatterin takana sijaitsevaan parkkitaloon, Teatteriparkkiin.

Teatteriparkin sisäänajo sijaitsee Asemakadulta. Teatteriparkissa pysäköinti maksaa 1 €/h. Hallista pääsee ulos kävellen kolmesta kohdasta: Rauhankadulle/Teatteri, keskustaan (teatterin palokatu) sekä Asemakadulle. Jokaisen uloskäynnin kohdalla on automaatti. Automaatti toimii kolikoilla sekä EasyPark (www.easypark.fi ) ja Parkman (www.parkman.fi) -sovelluksilla. Hallin ovet ovat suljettuna klo 24:00 – 06:00 välisen ajan.

Teatteriparkin kartta

Saapuminen linja-autolla

Vaasan kaupunginteatterin lähituntumaan pääset useilla eri Vaasan paikallisliikenteen linja-autoilla. Lähimmät pysäkit löydät 200 metrin päästä Vaasanpuistikolta (Vaasanpuistikko 17 ja Vaasanpuistikko 20).

Vaasan kaupungin reittiopas

Tilausbusseille on varattu parkkitilaa Pitkältäkadulta teatterin pääovien edestä.

WC

Vaasan kaupunginteatterin WC-tilat sijaitsevat vaatesäilytystä vastapäätä eteisaulan alakerrassa.

Inva-WC löytyy Romeo-näyttämön alaoven vierestä.

 

Esteettömyys

Molemmissa näytäntösaleissamme (Romeo ja Julia) on pyörätuolipaikkoja. Pyörätuolipaikat näytöksiin voi varata lippukassaltamme puh. 06 325 3961. Liikuntaesteisten sisäänkäynti tapahtuu henkilökunnan ovesta Rauhankadun puolelta. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä eteisvahtimestariin, puh. 040 559 6622.

Romeo-salissamme on induktiosilmukka.

Inva-WC löytyy Romeo-näyttämön alaoven vierestä.

Salikartat

Vaasan kaupunginteatterissa on kaksi näyttämöä: Romeo ja Julia. Suurella näyttämölla eli Romeo-salissa on yhteensä 370 istumapaikkaa, kun taas pienemmälle Julia-näyttämölle asiakkaita mahtuu 115. Romeossa paikat ovat numeroituja, mutta Juliassa istumajärjestys on vapaa.

Romeo-näyttämö

Salikartta

Vaasan kaupunginteatteri Romeo näyttämö

Julia-näyttämö

Ei numeroituja paikkoja.

Julia näyttämö Vaasan kaupunginteatteri

Tekstitys | Textning

Textning

Vasa stadsteater erbjuder textning till valda pjäser på stora scenen

Det är möjligt att följa textningen ovanför scenen i följande föreställningar. En annan möjlighet är att ladda ner den kostnadsfria appen THEA till din smartphone.

APPEN THEA

Under föreställningen följer du textningen på displayen i din egen hand. Thea fungerar på iPhone med iOS 4 eller senare och på de flesta androidtelefoner. Du laddar ner Thea från Appstore eller Android Market direkt i din telefon – gratis!

1. På plats på teatern – ladda ner och installera appen Thea i din smartphone.

2. iPhone: Sätt telefonen i flygplansläge och stäng av ljudet. Android: Stäng endast av ljudet.

3. Koppla upp dig mot vårt trådlösa nätverk ”Textning”.

4. Starta appen, välj föreställning och språk.

Personalen i foajén hjälper dig gärna vid behov.

Tekstitys

Vaasan kaupunginteatteri tarjoaa tekstityksen joihinkin suuren näyttämön esityksiin

Näytelmien tekstityksen voi lukea näyttämön yläpuolella olevasta tekstipalkista, jolloin paikat kannattaa varata rivilltä 8 eteenpäin. Tekstitys on käytössä vain Romeo-näyttämöllä ja tekstitetyt näytökset on ilmoitettu erikseen. Voit myös ladata maksuttoman THEA-sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi, jolloin saat tekstityksen näkyviin omaan älylaitteeseesi.

THEA-SOVELLUS

Näytöksen aikana tekstitystä voi seurata puhelimen tai tabletin näytöltä.Thea-sovellus toimi iPhone-puhelimissa, joissa on käyttöjärjestelmä iOS 4 tai myöhempi, sekä myös useimmissa Android-puhelimissa. Thea-sovelluksen voit ladata puhelimeesi maksutta suoraan App Storesta tai Google Play -kaupasta.

1. Teatteriin saavuttuasi lataa ja asenna älypuhelimeesi Thea-sovellus.

2. iPhone: Aseta puhelimesi lentokonetilaan ja kytke puhelin äänettömään tilaan. Android: Sinun tarvitsee vain kytkeä puhelin äänettömään tilaan.

3. Kytke puhelin langattomaan verkkoomme ”Textning”.

4. Käynnistä sovellus ja valitse näytös ja kieli.

Eteispalveluhenkilökuntamme auttaa mielellään tarvittaessa.

Ravintola Kulma

teatteriravintola Kulma Vaasan kaupunginteatteri

Ravintola Kulman löydät Vaasan kaupunginteatterin yhteydestä teatterin kauniilta vanhalta puolelta. Ravintola sijaitsee katutasossa omalla sisäänkäynnillä. Kulmaan on helppo löytää ja paikoitustilaa löytyy runsaasti.

LOUNAS

Ravintola tarjoaa päivittäin kaksi herkullista kotiruokalounasvaihtoehtoa. Aterian täydentävät raikas salaattipöytä ja runsas leipäpöytä. Lisäksi tarjolla on fresh buffet –salaattipöytä. Pidä huolta itsestäsi – tule ravintola Kulmaan nauttimaan terveellinen ja maittava ateria!

Katso viikottainen lounaslista ravintola Kulman sivuilta.

RUOKAILU + TEATTERIESITYS

Järjestämme  sekä arkisin että lauantaisin lounasnäytäntöjä, joihin ryhmät voivat ostaa teatterikäynnin yhteyteen lounaan edulliseen pakettihintaan. Lounas nautitaan esityspäivänä klo 11.00-13.00 välisenä aikana teatteriravintola Kulmassa.

Lisää lounas- ja ruokailupaketteja löydät teatteripaketit-sivultamme.

VÄLIAIKATARJOILUT

Voit varata väliaikatarjoilun valmiiksi suoraan Kulman verkkokaupasta! Valitset vain näytelmän ja ajankohdan, jolloin haluat nauttia tarjoilusta. Sen jälkeen valitset haluamasi tuotteet ja määrän ostoskoriin ja maksat tilauksen kätevästi netissä. Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi ja valitsemanasi ajankohtana sinua odottaa pöytä valmiina.

Voit myös tilata tarjoilut suoraan ravintolasta tai numerosta 040 631 2511 ja käydä maksamassa tilauksen esitykseen tullessanne Ravintola Kulman kassalla. Näin vältyt jonottamiselta väliajalla ja voit kävellä suoraan juuri sinulle katettuun pöytään, jonka pöytänumeron olet saanut maksaessasi varauksen ennen esityksen alkua.

Tilaa väliaikatarjoilut verkosta