Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Takaisin etusivulle Etusivulle
Vaasan kaupunginteatteri Pohjanmaa tanssii Hybrid Momentum Kuva: Petra Tiihonen

25.-27.10.2019

Kesto: 20-50 min

Julia-näyttämö

Liput: 20 € / 15 €, Festivaalipassi 45 € / 30 €

Vierailu: Pohjanmaa tanssii - Österbotten dansar

Pohjanmaan tanssin aluekeskus esittää:
POHJANMAAN TANSSII - ÖSTERBOTTEN DANSAR festivaali 25.-27.10.2019

Perjantai 25.10 klo 19.15

Tanssiteatteri Minimi: Hybrid Momentum

Hybrid Momentum on kahden aikuistumista välttelevän tanssijan liikkeellinen pelikenttä, jossa näyttämö on nykytanssin abstraktilla runollisuudella sekä katutanssin raa’alla fyysisyydellä puhutteleva hybridi. Antti Lahden ja Mikko Makkosen yhteistyössä syntynyt tanssiteos kumpuaa liikkeen työstämisen ilosta ja omien sekä yhteisten rajojen venyttämisestä. Kasperi Laineen äänisuunnittelu sekä Joonas Tikkasen visualisointi yhdessä teoksen liikemaailman kanssa luovat kiehtovan ja assosiatiivisen kokonaisuuden, jossa liike elää muutosten virrassa.

Kesto n. 30 min.

VÄLIAIKA

Malviniemi Company: Alvar tanssii – projekti

– Tanssi- ja kuvataiteen kokemuksia ikäihmisille

Teos on osa Alvar tanssii-projektia joka on Malviniemi Companyn ja Vaasan Ikäkeskuksen toteuttama kokonaisuus. Projekti on toteutettu osana Tänään kotona -hanketta, jossa kehitetään digitaalisia kulttuuripalveluita ikääntyneille.

Kevään 2019 aikana vierailtiin Vaasan museoissa, taidenäyttelyissä ja kulttuurihistoriallisissa tiloissa. Viikoittain tapahtuviin livelähetyksiin osallistui Alvar-digipalvelun asiakkaita ja tanssitaiteilija Mia Malviniemi ohjasi tanssituokiot, joissa tutustuttiin myös meneillään oleviin näyttelyihin.

Syksyllä 2019 toteutuu projektin toinen vaihe. Malviniemi suunnittelee pienois soolotanssiteoksen, joka on saanut inspiraationsa näyttelyvierailuista ja keskusteluista ikäihmisten kanssa. Teos lähetetään Alvar-palvelun kautta kuvapuhelimiin Alvarin asiakkaille ja samaan aikaan yleisö voi seurata esitystä livenä. Esityksen kuvaus toteutetaan yhteistyössä Elokuvakeskus Botnian kanssa ja kuvaajana toimii elokuvantekijä Jukka Rajala-Granstubb.

Kesto n. 20 min.

Lauantai 26.10. klo 19.15

Kati Raatikainen & työryhmä: KVARTETTO

Neljä erityisesti maailmaa aistivaa ja siinä toimivaa ihmistä. Tanssimassa yhdessä, kuuntelemassa maailman ääniä, musiikkia, toisiaan. Tanssimassa yksin, antautumassa omasta ainutlaatuisuudesta kumpuavalle liikkeelle, kaipaukselle, rakkaudelle.

Kvarteton kompositio syntyy yhteen tulemisen seurauksena; siitä kuinka toisistaan neljä erilaista kehomieltä asettuvat samaan tilaan, kosketuksiin toistensa kanssa, kommunikoimaan keskenään liikkeessä. Esiin nousee myös esiintyvä yksilö; nähdyksi tulemisesta ja tilan itselle ottamisesta nauttiva ihminen. Teos on lempeän radikaali kommentti kehitysvammaiseksi määriteltyjen ihmisten oikeudelle olla tanssitaiteen näyttämöllä tanssijoina, yhteiskunnallisina toimijoina, aistivina, haluavina ja kaipaavina ihmisinä.

Teos on koreografi Kati Raatikaisen ja esiintyjien, Kalervo Kattilakosken, Maria Lahden, Jarmo Patanan ja Sanna Tornikosken ensimmäinen yhteistyö, joka syntyi prosessissa esiintyjien elämästä ja kokemuksista kummuten, koreografin esitysfilosofiaa mukaillen. Äänisuunnittelusta vastaa Markku Essel, tila- ja valosuunnittelusta Milla Martikainen ja puvustuksesta Roosa Marttiini.

Teos sai ensi-iltansa Kokkolan talvitanssit-festivaalilla helmikuussa 2019.

Kesto n. 50 min

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen.

Sunnuntai 27.10. klo 16.15

Hanna Korhonen & työryhmä Kehoon kudottu

– Liikettä ja ääntä ruumiinkuvan kerroksista

Teos on nykytanssia, musiikkia ja tekstiä yhdistävä näyttämöteos joka pohjautuu FT Marjo Kamilan ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuonna 2015 keräämään tutkimusaineistoon, joka käsittelee muistelukirjoitusten kautta kirjoittajien omien kehomielikuvien ja ulkonäkökäsityksen muotoutumista ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, erityisesti vuorovaikutuksessa lähisukulaisen kanssa.

Teoksen koreografiasta vastaa tanssitaiteilija Hanna Korhonen, äänisuunnittelusta Sami Silén, ja livemusiikista Laitakaupungin Orkesteri. Lavalla nähdään Korhosen, Silénin ja Laitakaupungin Orkesterin lisäksi yhteisötaiteilija Anniina Aunola. Lisäksi esityksessä kuullaan tutkija, FT Marjo Kamilan kommentoivan ‘Oma ulkonäkö muistoissani’ -tutkimusaineistoa.

Kesto n. 50 min

Yleisökeskustelu esityksen jälkeen.

Esityksen tiedot

Vierailu: 25.-27.10.2019
Kesto: 20-50 min.
Näyttämö: Julia

Liput

Peruslippu: 20 €
Opiskelijat: 15 €
Festivaalipassi 3pv (vain teatterin lippukassalta 1.8. alkaen): 45 € / 30 €

Vierailuesitys.

Osta liput