Välkommen!

Välkommen!

Välkommen till den nya webbplatsen för Vasa, regionen och Kvarkens skärgård! Det här är en utvecklingsversion av webbplatsen och innehållet kommer att kompletteras. Vad tycker du om webbplatsen?

Förbigå menyn
Vasa Arbiksen opiskelijoita

Artikelkategorier: Nyheter

Anmälan till instituten öppnar 15.8

Anmälan till Vasa Arbis och Vaasa-opistos kurser inleds torsdagen 15.8 kl. 18.

Man kan bekanta sig med utbudet på förhand på adressen opistopalvelut.fi/vaasa. Man kan anmäla sig på nätet eller per telefon till Arbis och Vaasa-opistos kansli.

– Vi uppmuntrar till livslångt lärande och vill vara med och öka våra studerandes välmående. Vårt utbud erbjuder nytt kunnande, nya perspektiv och insikter, beskriver rektorerna Fredrik Kullberg och Sannasirkku Autio.

Över 600 möjligheter till att utveckla sig själv och sitt kunnande

Läsårets tema är ”hjärta”, och det märks även i kursutbudet. Det finns flera kurser med målet att öka välmåendet, så som t.ex. Vaasa-opistos Stressikoulu och Hyvän olon ryhmä.

Motionssektorn erbjuder möjlighet att prova på olika former av motion. Vid Vasa Arbis fortsätter MåBra-lördagarna och i år finns det som nyhet att man kan boka tid för personlig träning och handledning på gym.

– Gott för hjärtat gör även våra många matlagningskurser. Vegetariskt och bakning får sällskap av olika etniska delikatesser: vid opisto finns möjlighet att tillreda och njuta av bland annat en rysk och georgisk måltid, berättar Vaasa-opistos Autio.

Vid Arbis finns hela tio olika körer.

– Att sjunga i kör ger dokumenterade positiva hälsoeffekter, konstaterar Kullberg.

Föreläsningar med bl.a. Siegfrids och Claeson

Instituten ordnar även som brukligt föreläsningar. Arbis besöks under hösten av Krista Siegfrids (17.9) och svenska Instagram-profilen Linnea Claeson (12.11).

Vid Vaasa-opisto kan man lyssna till bland andra den klimatpositiva experten inom ekonomisk bilism Markku Ikonen (4.9), psykologen Keijo Tahkokallio (1.10) och bluesartisten Jo’Buddy (24.10).

Publicerad: 12.08.2019