Välkommen!

Välkommen!

Välkommen till den nya webbplatsen för Vasa, regionen och Kvarkens skärgård! Det här är en utvecklingsversion av webbplatsen och innehållet kommer att kompletteras. Vad tycker du om webbplatsen?

Förbigå menyn
Jalkapallon kuljetus

Artikelkategorier: Nyheter

De ungas redskapsutlåning öppnar till sommaren i Korsnäståget

I Korsnäståget öppnar redskapsutlåningen i juni igen, och därifrån kan man gratis låna bl.a. rullskridskor, skejtbrädor och cyklar. Redskapsutlåningen som de unga själva har gett idén till är öppen under juni, juli och augusti.

Redskapsutlåningen som kallas för FutureUtlåningen öppnas på måndag 3.6.2019 kl. 12. Utlåningen är öppen i juni, juli och augusti på vardagar kl. 12-18.

Man kan gratis låna somriga idrotts- och spelredskap, som t.ex. rullskridskor, skejtbrädor, motions- och bollspelsredskap samt cyklar.

– Stadsbor i alla åldrar får låna redskap, säger ungdomssekreterare Kaisa Salo.

De ungas egen idé till utveckling av bostadsområdet

Under sommaren jobbar åtta ungdomar i redskapsutlåningen som är anställda av ungdomsservicen.

Redskapsuthyrningen finns i ungdomsgården Ristikkas lokaliteter i nedre våningen av Korsnästågets tandvård på adressen Fräsargatan 2. Till redskapsutlåningen kommer man från Köpstigens sida.

Redskapsutlåningen grundades förra sommaren som en del av Ungas Future-projektet, vars mål var att få de ungdomar som bor i östra Vasa att utveckla sitt eget bostadsområde.

Publicerad: 05.06.2019