Välkommen!

Välkommen!

Välkommen till den nya webbplatsen för Vasa, regionen och Kvarkens skärgård! Det här är en utvecklingsversion av webbplatsen och innehållet kommer att kompletteras. Vad tycker du om webbplatsen?

Förbigå menyn
Liikuntakaverit

Artikelkategorier: Nyheter

Varje Vasabos idrottskompis

Inom Vasa stad arbetar nu för första gången idrottskompisar. Idrottskompisarna erbjuder idrottssällskap till kommuninvånare i olika åldrar under juni månad.

Emil Saha och Julia Kytölä arbetar fyra veckor som idrottskompisar. Förutom kompisverksamheten har i sommarjobbet ingått att arbeta på läger samt att leda idrottsverksamhet för barn på olika håll i Vasa.

– Det bästa med jobbet har varit barnens entusiasm. Vi har haft många idrottsgrupper och i varje grupp har alla varit helhjärtat med, ler Saha.

Jobbet har gett idrottskompisarna förutom det roliga med idrott, även många lärorika stunder.

– Här får man lära sig att arbeta med barn och hur man ska fungera som handledare, berättar Saha.

– Alla dagar är olika och vi har fått ett stort ansvar. Att jobba med barn ger energi, fortsätter Kytölä.

Idrottskompisarna står avgiftsfritt till kommuninvånarnas förfogande två timmar åt gången och man kan kontakta dem via idrottsservicen.

– Staden har inte tidigare haft idrottskompisar, så det här är ett alldeles nytt koncept. Servicen har riktats i huvudsak till barn och unga, men är avsedd för alla kommuninvånare, berättar idrottsplanerare Tuomas Kukkonen.

Inom Vasa stad arbetar i sommar nästan 400 sommararbetstagare.

Publicerad: 20.06.2019