Välkommen!

Välkommen!

Välkommen till den nya webbplatsen för Vasa, regionen och Kvarkens skärgård! Det här är en utvecklingsversion av webbplatsen och innehållet kommer att kompletteras. Vad tycker du om webbplatsen?

Förbigå menyn

Företagstjänster

Det finns många olika anledningar till att man blir företagare. Den ena har kommit fram till att ta över familjeföretaget, den andra har startat eget efter att ha blivit arbetslös och den tredje vill absolut själv bestämma över sin sysselsättning och förverkliga sin egen dröm.

Det är inte alltid enkelt att bli företagare och starta ett företag. Genomförandet och utvecklandet av affärsidén måste  bedömas noggrant innan man gör ett beslut om att grunda ett företag. Före beslutet är gjort, lönar det sig att kontakta en expert som hjälper med utarbetandet av affärsverksamhetsplan.

Vasaregionens Utveckling Ab VASEK, som ägs av kommunerna i Vasaregionen, finns till för företagen och erbjuder alla tjänster de behöver. Bolaget erbjuder vägledning och rådgivning både i början av verksamheten, när man utvecklar verksamheten, vid ägar- och generationsskiften samt i slutet av företagets livscykel och även gällande utbildningsfrågor, investerings- och finansieringsfrågor, nätverkande och internationalisering.

Hjälp och stöd för startande av företag får du på Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia, som fungerar i samband med VASEK. Där får du stöd till att starta egen affärsverksamhet och att vidareutveckla den.

Alla VASEKs tjänster är alltid strikt konfidentiella och avgiftsfria. Läs mera på VASEKs hemsida och bekanta dig närmare med tjänsterna.

VASEKs och Startias hemsidor