Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Todellinen opiskelijakaupunki

Tiesithän, että Vaasan kaduilla joka viides vastaantulija on opiskelija. Haalarikansa siis näkyy ja kuuluu!

Vaasassa on opiskelupaikkaa etsivälle mistä valita: kuudessa korkeakouluyksikössä on tarjolla kymmenien eri alojen tutkintoja suomen, ruotsin ja englannin kielellä.  Vaasassa on yli 13 000 korkeakouluopiskelijaa ja ammatillisessa koulutuksessa noin 4 000 opiskelijaa. Vaasa on väkilukuun suhteutettuna Suomen suurin opiskelijakaupunki.

Lukion jälkeen on viimein mahdollista opiskella haluamaansa alaa. Uppoutua vaikka molekyylitasolle asti ja heittäytyä huolehtimaan suomalaisten hyvinvoinnista. Jollakin meistä on suuret intohimot esimerkiksi maailman pelastamisen suhteen. Kaikki on mahdollista. Joku Vaasan korkeakouluista voi tarjota tien unelmien ammattiin.

Opiskelualaa valitessa kannattaa miettiä, mihin ammattiin tai ammatteihin koulutus johtaa. Vaasan seudun korkeakouluista valmistuu monenlaisia osaajia kuten esimerkiksi eri alojen insinöörejä, kaupan alan ja rahoituksen asiantuntijoita, juristeja, opettajia, sairaanhoitajia ja sosionomeja.

Vaasa on oikeasti kansainvälinen paikka. Vaasan seudulla puhutaan melkein sataa eri kieltä, noin 120 maasta. Myös opiskelu on kansainvälistä. Voit opiskella korkeakoulututkinnon suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Valinnanvaraa riittää, sillä kuusi eri korkeakouluyksikköä tarjoavat runsaasti erilaisia vaihtoehtoja ja tutkintoja. Vuosittain Vaasassa opiskelee satoja kansainvälisiä opiskelijoita. Alla on muutama vaihtoehto koulutusaloista, joita Vaasassa voi opiskella.

Tervetuloa merelliseen opiskelijakaupunki Vaasaan!