Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Sosiaali- ja terveysala

Sosiaali- ja terveysala on jatkuvassa myllerryksessä ja kehittyy jatkuvasti. Alalle kaivataan kipeästi uusia, vastuullisia ammattilaisia. Asiakaspalvelu, jota alan tehtävät pääasiallisesti ovat, vaatii hyviä vuorovaikutustaitoja, joustavuutta ja avoimuutta. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta odotetaan myös itsenäistä otetta ja päätöksentekokykyä. Alalla työskentely on tiimipelaamista, sillä työssä pääsee tekemään yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa sekä toimitaan kaikenikäisten ihmisten kanssa.

Kun haluat sosiaali- ja terveysalan hallinnon huippuosaajaksi, Vaasan yliopisto tarjoaa siihen mahdollisuuden. Sosiaali- terveyshallintotieteessä analysoidaan hyvinvointiyhteiskuntaa sekä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmiä organisaatio- ja johtamisoppien näkökulmasta.

Vaasan yliopiston sivut.

Vaasan ammattikorkeakoulussa voi opiskella sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi. Jo valmistuneille ja työkokemusta hankkineille ammattilaisille VAMKissa on tarjolla sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK-tutkinto.

Vaasan ammattikorkeakoulun sivut.

Ruotsinkielisestä ammattikorkeakoulu Noviasta valmistuvat kätilöt, sairaanhoitajat, bioanalyytikot, röntgenhoitajat, terveydenhoitajat ja sosionomit ovat kovaa valuuttaa pohjoismaisilla työmarkkinoilla ruotsin kielen osaamisensa vuoksi. Novialla on mahdollisuus suorittaa myös ylempi AMK-tutkinto sosiaali- ja terveysalalta. Ja Nursing –sairaanhoitajaksi opiskellaan kokonaan englanniksi.

Ammattikorkeakoulu Novian sivut.

Tutustu sosiaali- ja terveysalan opintoihin tarkemmin korkeakoulujen omilta sivuilta.