Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Työmahdollisuudet

Oletko insinööri? Kiinnostaako sinua kansainvälinen ura energiateknologian alalla? Vai oletko kenties sairaanhoitaja, joka osaa montaa kieltä, mutta et valitettavasti pääse niitä työssäsi käyttämään? Tartu tilaisuuteen ja tutustu uusiin uramahdollisuuksiin.

Vaasan seudulla riittää töitä. Monelle tuleekin yllätyksenä se, että seudulla työttömyys on Manner-Suomen alhaisin. Elinvoimainen elinkeinorakenne on yksi Vaasan seudun korkean työllisyysasteen avaintekijöistä.  Työpaikat eivät rakennu ainoastaan yhden tehtaan tai sektorin varaan, vaan elinkeinorakenne on varsin monipuolinen.

Tulotaso on lähes pääkaupunkiseudun tasolla, ja seutu on Suomen yritystiheintä aluetta. Seudun noin 8 000 yritystä ovat elintärkeitä koko seudun elinvoimaisuuden kannalta. Tämä on varmasti suurimpia syitä myös sille, että ihmiset voivat hyvin; onhan täällä keskimääräistä paremmat mahdollisuudet vakituiseen työpaikkaan.

Vaasan ja koko seudun suotuisaa kehitystä on vauhdittanut se, että täällä sijaitsee Pohjoismaiden merkittävin energiaosaamisen keskittymä.  Energiasektori antaa elannon yli 11 000 seudun asukkaalle. Moni tuntee globaalisti toimivat alan kärkiyritykset ABB:n ja Wärtsilän, mutta seudulla toimii energian ja energiateknologian parissa yli 140 yritystä. Kansainvälisyys on leimallista energiateollisuudelle. Voit lukea lisää tästä menestystarinasta EnergyVaasan nettisivuilta.

Julkinen sektori on luonnollisesti myös suuri työllistäjä. Vaasan kaupunki ja Vaasan sairaanhoitopiiri ovat suurimmat julkisen puolen työllistäjistä. Useat valtion virastojen ja laitosten yksiköistä sijaitsevat Vaasassa, juuri kieliosaamisemme vuoksi.

”Meillä arvostetaan tekemisen ja kehittämisen meininkiä. Täällä on jo pitkään ollut käytössä sellaista, mitä muualla vasta suunnitellaan, kuten asiakkaiden mukaan ottamista toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen.  Olemme sopivan kokoinen sairaala, tunnemme ja tuemme toisiamme nyt ja tulevaisuudessa!” Arja Tuomaala, Johtajaylihoitaja, Vaasan keskussairaala