Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Harjoittelijat kertovat

Harjoittelussa pääset osaksi työyhteisöä ja tekemään koulussa opittuja asioita turvallisessa ympäristössä. Harjoittelun aikana mukaan tarttuu monipuolista näkemystä työstä –  opintojenkin pariin on mukava palata käytännön taitoja taskussa. Työkokemus isosta organisaatiosta näyttää hyvältä myös CV:ssa.

Lue meillä harjoittelussa olleiden tarinoita alta!

Arto, HR-trainee

Näköalapaikka HR-töihin

Kauhavalta kotoisin oleva Arto Laakso työskentelee puoli vuotta HR-traineen tehtävissä Vaasan kaupungin henkilöstöpalveluissa. Vaasan yliopistossa neljä vuotta opiskelleen Arton mielestä harjoittelu tukee hienosti maisterivaiheen henkilöstöjohtamisen opintoja.

Mies seisoo puistikolla.

Miksi hait Vaasan kaupungille harjoitteluun?

Yliopistossa työharjoittelu ei kuulu pakollisena opintoihin, mutta halusin saada työkokemusta omalta alalta jo opiskeluaikana. Isosta organisaatiosta saa monipuolista kokemusta ja täällä pääsee hyvin jyvälle henkilöstöhallinnollisista työtehtävistä.

Mitä olet tehnyt? Oletko oppinut jotain uutta?

Ensimmäinen kuukausi on mennyt taloon ja työkavereihin tutustuessa. Olen taittanut uutta henkilöstöraporttia, opetellut käyttämään henkilöstöhallinnon HRM-järjestelmää sekä päässyt osallistumaan osaamisen kehittämisen tiimipalavereihin. Olen päässyt myös avustamaan koulutuksien järjestämisessä, ja siinä ohessa myös kehittämään itseäni osallistumalla esimerkiksi ruotsin kielen kertauksiin sekä Microsoft Teams ja työnantajakuva -koulutuksiin. Rekrytointipalveluiden apuna olen ollut tekemässä työsopimuksia sijaisille ja sijaistarvehakuja kuntien omassa rekrytointijärjestelmässä, Kuntarekryssä.

Mitä odotat harjoittelultasi?

Toivon saavani vastuuta. Odotan myös, että voin hyödyntää vielä enemmän koulussa opittuja asioita ja, että saan toteuttaa itseäni osallistumalla esimerkiksi erilaisiin kehittämisryhmiin ja koulutuksiin.

Mikä on ollut parasta? Entä tylsintä?

Olen päässyt opettelemaan erilaisia henkilöstöpalveluiden ja rekrytoinnin käyttämiä järjestelmiä. On ollut myös mukava tutustua uusiin työkavereihin, jotka ovat taustoiltaan erilaisia ja eri-ikäisiä. Tylsintä on ehkä silloin, jos joutuu tekemään samaa, rutiininomaista työtehtävää pitkään.

Onko jokin yllättänyt?

Asiat eivät ole olleet niin vaikeita kuin ehkä odotin, ja olen oppinut nopeasti uusia juttuja. Se myös yllätti, että sain oman parkkipaikan, vaikka työpaikka sijaitsee ihan Vaasan keskustassa!

Onko harjoittelusta hyötyä tulevaan?

On, ehdottomasti. Isossa organisaatiossa työskentely, täällä oppimani HR-järjestelmät ja se, että olen päässyt tekemään ihan oikeita henkilöstöhallinnon töitä, näkyy varmasti plussana CV:ssä. Kun palaan takaisin opintojen pariin, voin peilata työssä oppimaani teoriaan – se motivoi.

Suositteletko harjoittelua Vaasan kaupungilla?

Kyllä suosittelen, etenkin henkilöstöhallinnollisista tehtävistä täällä saa kokonaisvaltaista näkemystä. Harjoittelussa huomaa myös, mitkä asiat ovat hyvin erityyppisissä työpaikoissa ja missä voisi olla kehitettävää. Koska organisaatio on niin iso, täällä pystyy myös vaikuttamaan omiin työtehtäviin ja tehdä itseä kiinnostavia asioita.