Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Energiateknologian edelläkävijä

Vaasa on erityisesti pohjoismaisen energiaosaamisen keskus. Siksi meille on syntynyt keskittymä, jota kutsumme EnergyVaasaksi. Se on Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskus, josta on kehittynyt kansainvälisesti merkittävä teknologiakeskittymä erityisesti älykkäiden sähköisten ratkaisujen, kestävän energian, joustavan sähköntuotannon ja digitalisaation alalta. Seudulla toimivien korkean teknologian yritysten huomattavan määrän ansiosta Vaasa tarjoaa uusille yrityksille menestyksekkään kasvualustan. Energiateknologian viennin osuus on merkittävät 80 prosenttia. EnergyVaasan kotisivut.

Vaasan seudulla tehdään yhteistyötä. Paikallisten yliopistojen, energiateknologiayritysten ja kuntien välinen yhteistyö on intensiivistä etenkin tutkimuksen, tuotekehityksen, innovaatioiden ja koulutuksen osa-alueilla. Ei siis ihme, että Vaasan seutu on saanut arvostusta Suomen innovatiivisimpana alueena. Täällä toimivalla energiateknologiateollisuudella on pitkä historia, johon myös vahva tutkimusosaamisemme perustuu.

”Vaasasta on löytynyt maailman paras yhteistyömalli. Yritykset, joskus jopa keskenään kilpailevat, pystyvät kehittämään Suomea yhdessä. Vaasa on siitä hyvä esimerkki. Yritykset, yliopistot, koulut, ympäröivä yhteiskunta, Vaasan kaupunki ja sen asukkaat ovat aina rakentaneet tätä yhteistyötä ja kehittäneet toimivaa ekosysteemiä.” – Jaakko Eskola, konsernijohtaja, Wärtsilä