Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Energiateknologian edelläkävijä

Vaasa on erityisesti pohjoismaisen energiaosaamisen keskus. Siksi meille on syntynyt keskittymä, jota kutsumme EnergyVaasaksi. Se on Pohjoismaiden suurin energiateknologian keskus, josta on kehittynyt kansainvälisesti merkittävä teknologiakeskittymä erityisesti älykkäiden sähköisten ratkaisujen, kestävän energian, joustavan sähköntuotannon ja digitalisaation alalta. Seudulla toimivien korkean teknologian yritysten huomattavan määrän ansiosta Vaasa tarjoaa uusille yrityksille menestyksekkään kasvualustan. Energiateknologian viennin osuus on merkittävät 80 prosenttia. EnergyVaasan kotisivut.

Vaasan seudulla tehdään yhteistyötä. Paikallisten yliopistojen, energiateknologiayritysten ja kuntien välinen yhteistyö on intensiivistä etenkin tutkimuksen, tuotekehityksen, innovaatioiden ja koulutuksen osa-alueilla. Ei siis ihme, että Vaasan seutu on saanut arvostusta Suomen innovatiivisimpana alueena. Täällä toimivalla energiateknologiateollisuudella on pitkä historia, johon myös vahva tutkimusosaamisemme perustuu.

Liiketoimintamahdollisuudet

Nykyään 38 % kotimaisesta energiasta tuotetaan uusiutuvista lähteistä – maailmanlaajuisesti osuus on vain 13 %. Uusiutuville energialähteille asetettu kansallinen tavoite on 50 % vuoteen 2030 mennessä. Tämän kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi maassamme on tilaa kansainvälisille yrityksille sekä uusiutuvan energian tuotantoon ja jakeluun erikoistuneille palveluille ja tuotteille. Alan liiketoimintamahdollisuudet Vaasassa ovat erinomaiset.

Älykäs sähköverkko

Suomen energiajärjestelmä on maailman edistyksellisin, ja Vaasa on sen ytimessä. Kansallisen sähköverkon tehokkaan kehittämisen ja palveluvarmuuden parantamisen tuloksena energian jakeluautomaation taso maassamme on korkea. Vaasa on toiminut veturina sähköverkkojen digitalisoinnissa ja omaa nykyisin maailmanluokan asiantuntemuksen verkkoautomaatiossa ja -suojauksessa.

Energiavarastot

Akkutuotannon kannalta Vaasan sijainti on erinomainen erityisesti luonnonvarojen, maailmanluokan osaamisen ja houkuttelevan liiketoimintaympäristönsä ansiosta. Perustyö energian varastointiliiketoiminnalle onkin Vaasassa jo tehty.

Tarkempaa tietoa GigaVaasa-aluehankkeestamme

Uusiutuva energia

Uusiutuva energia, kuten tuulivoima, tulee olemaan tärkeässä roolissa kansallisessa tavoitteessa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Se avaa Vaasan seudulla uusia mahdollisuuksia erilaisten projektien kehittämiseen ja investointeihin. Seudulla toimii yli 140 energia-alan yritystä – katso luettelo yrityksistä

 

”Vaasasta on löytynyt maailman paras yhteistyömalli. Yritykset, joskus jopa keskenään kilpailevat, pystyvät kehittämään Suomea yhdessä. Vaasa on siitä hyvä esimerkki. Yritykset, yliopistot, koulut, ympäröivä yhteiskunta, Vaasan kaupunki ja sen asukkaat ovat aina rakentaneet tätä yhteistyötä ja kehittäneet toimivaa ekosysteemiä.” – Jaakko Eskola, konsernijohtaja, Wärtsilä