Tervetuloa!

Tervetuloa!

Tervetuloa Vaasan, seudun ja Merenkurkun saariston uudelle sivustolle! Tämä on sivuston kehitysversio, jonka sisältöjä täydennetään. Mitä mieltä olet sivustosta?

Ohita valikko

Sujuvat yhteydet

Vaasan seudun logistiikka on kehitetty maailmanlaajuisen viennin tarpeisiin.

Monipuolinen lento-, laiva-, auto- ja junaliikenne tarjoavat hyvät kulku- ja kuljetusyhteydet ympäri vuoden. Vahvuutena on pystyä tarjoamaan yrityksille mahdollisuus eri kuljetusmuotojen yhdistämiseen ja sitä kautta optimaalisten logistiikkaratkaisujen räätälöintiin.

Kvarken Ports Vaasa

Kvarken Ports on ainutlaatuinen portti Suomen ja Ruotsin väliseen yhteistyöhön. Se yhdistää Uumajan ja Vaasan satamat. Satamayhtiössä on rakennettu täysin uusi satama- ja kuljetuskonsepti maailman pohjoisimman ympärivuotisen reittiliikenteen kehittämiseksi merenkulun haasteita vastaavaksi.

  • 4 tuntia Uumajaan, Ruotsiin. Liikennöinnistä vastaa Wasaline.
  • 48 tuntia Rostockiin, Saksaan.

Merenkurkun liikenteen kuljetuskapasiteettia tulee merkittävästi lisäämään suunnitteilla oleva uusi laiva, jonka on tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2021.

Pääasiallinen toiminta-alue: rahti, kappaletavarat, projektilastit, matkustajat, öljy
Volyymi 2017: 1,1 miljoonaa tonnia
Kulkusyvyys: 9 m
Laiturityypit: Lolo-, roro-, matkustaja- ja irtotavaralaiturit (kuiva ja nestemäinen)

Kvarken Ports -sivusto.

Vaasan kansainvälinen lentokenttä

Vaasan lentokenttä on kansainvälisten liike- ja tilauslentojensa ansiosta yksi Suomen vilkkaimmista. Eurooppa, Amerikka ja Aasia ovat vain yhden välilaskun päässä Vaasasta.

  • Suorat lennot Helsinkiin ja Tukholmaan useamman kerran päivässä.
  • 10 km Vaasan keskustaan
  • Yksi Suomen vilkkaimmista lentokentistä.
  • Valittu vuoden lentoasemaksi vuosina 2005, 2008 ja 2017.

Maantie- ja rautatieliikenne

Ajoneuvoliikenteelle avautuu Vaasasta kattava tieverkko kaikkialle Suomeen. Junayhteydet ovat hyvät suureen osaan maatamme ja myös Venäjälle. Helsinkiin matkustaa junalla 3,5 tuntia ja autolla 4,5 tuntia.